De kermis in Esch is vooral voor de kleine kinderen en hun ouders en opa's en oma's leuk. Het moment in mei bevalt goed in het dorp.
De kermis in Esch is vooral voor de kleine kinderen en hun ouders en opa's en oma's leuk. Het moment in mei bevalt goed in het dorp. Foto: Peter de Koning, 2019.

Kermis Esch start een dag later, op 6 mei

Algemeen

De kermis in Esch gaat dit jaar niet op 5, maar op zaterdag 6 mei van start. Dat is een dag later dan wethouder Désiré van Laarhoven eind vorig jaar voor ogen had.

Reden van de verplaatsing is dat de exploitant die de kermis in het dorp organiseert, vrijdag 5 mei niet haalt. Hij staat namelijk tot 4 mei ergens anders en moet dan nog afbreken en dus weer opnieuw opbouwen in Esch. Daarbij is op Bevrijdingsdag ook het evenement Op Drift gepland in het Haventje aan de Haarenseweg. Twee grotere activiteiten op hetzelfde moment, zouden elkaar alleen maar in de weg zitten. 

ENQUÊTE

De gemeente Boxtel hield na afloop van het kermisseizoen vorig jaar een enquête over de evenementen in de dorpen. Dat deed zij in samenwerkingen met stichting Brabants Centrum. Bezoekers van de kleine kermis in Esch vonden het moment in mei beter passen dan tijdens het toch al drukke paasweekend, wat voorheen de datum was.