Peter Hermes bouwde een nepflitspaal en zette die voor zijn woning aan de Dorpsstraat neer. Nu er een camera met ledlampje op hangt, zou het object te intimiderend zijn geworden en dus moet de Esschenaar hem weghalen.
Peter Hermes bouwde een nepflitspaal en zette die voor zijn woning aan de Dorpsstraat neer. Nu er een camera met ledlampje op hangt, zou het object te intimiderend zijn geworden en dus moet de Esschenaar hem weghalen. Foto: Rens van den Elsen.

Fopflitspaal in Esch blijkt te intimiderend met een ledlamp

Bouwen en wonen

Esschenaar Peter Hermes kan er eigenlijk alleen maar om lachen. De ‘flitspaal’ die hij in september 2021 aan de wegenkaart voor zijn huis aan de Dorpsstraat plaatste, moet weg. Vorige week kreeg hij twee boa’s aan de deur die kwamen melden dat het afschrikmiddel voor hardrijders te intimiderend is geworden... vanwege een ledlampje.

,,Toen ik de ‘camera’ plaatste, was dat natuurlijk met het idee om het vele verkeer dat hier door de straat komt wat af te laten remmen. Dat lukte, want regelmatig zag ik mensen stoppen en kijken of het überhaupt wel een echte flitspaal was. Ik heb me regelmatig staan verkneukelen hier in de woonkamer”, vertelt Hermes, ook nu weer met een grote glimlach. ,,Het mooie is, dat het in eerste instantie een nestkastje was voor vogels. Er zaten twee koolmezen in. Pas toen ik er een pvc-buis met een spiegeltje erin op plaatste, leek het op een flitskast.”