Door een fors tekort is niet zeker of het complete maatregelenpakket PHS doorgaat. Wel is volgens de gemeente Boxtel zeker dat de dubbele spoorwegovergang dicht gaat.
Door een fors tekort is niet zeker of het complete maatregelenpakket PHS doorgaat. Wel is volgens de gemeente Boxtel zeker dat de dubbele spoorwegovergang dicht gaat. Foto: Bas van den Biggelaar.

Fietstunnel nog niet uit gedachten verdwenen

Gemeente Boxtel

Voor een fietstunnel onder de Tongersestraat is weliswaar nog geen geld, maar Boxtel blijft zoeken naar mogelijkheden om de onderdoorgang te realiseren. Dat blijkt uit het meest recente overleg tussen gemeente, provincie en Rijk over het maatregelenpakket PHS. In april willen ze tot een voorlopig besluit komen.

B en W melden in een brief aan de raad de uitkomsten van de vergadering van eind december. Die ging over de verkeersmaatregelen die Boxtel wil nemen in verband met de beoogde sluiting van de dubbele overweg in de Tongersestraat. 

Dat de aanleg van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK) en het opheffen van de dubbele overweg bovenaan het prioriteitenlijstje staan, was al bekend. De verbinding van Tongeren met de VLK is bij dat prioriteitenlijstje gevoegd. Voor deze drie maatregelen is in ieder geval budget beschikbaar. De voorbereidingen voor deze deelprojecten is in volle gang en blijft doorlopen.