Afbeelding
Foto: eigen collectie.

Reiskennis van Boxtelse scouts behoort tot wereldwijde top

Algemeen

Een digitale wereldreis waarin scouts worden uitgedaagd ingewikkelde reisvragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. Oftewel, de iScout. Zaterdag werd het team met vijftig vrijwilligers van Scouting Boxtel prompt tweede in een deelnemersveld van zeshonderd ploegen verspreid over de wereld.

Een foto gemaakt staand op de bodem van een zwembad, netjes in scoutinguniform. Een stofzuiger ombouwen tot ruimteschip. Of vier mensen tegelijkertijd boven elkaar in een deuropening laten zitten. Slechts een greep uit de dertig opdrachten, die soms zowel bizar als onmogelijk leken. Maar ze werden allemaal succesvol uitgevoerd.  

De vrijwilligers die de reisvragen moesten beantwoorden, kwamen er ook niet gemakkelijk vanaf. Een van de vragen: op welke hoek van een plein in Afghanistan staat een geketende boom? Of nog zo eentje: waar staat een mythische zeedraak op het strand? Dat Scouting Boxtel tot een indrukwekkende zilveren plek kwam tijdens de iScout, maakte deze editie van het vrijwilligersweekend van de club tot een groot succes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding