Optisport is de huidige exploitant van het Dommelbad, ook de zwemverenigingen Reddingsbrigade Boxtel (hier aan het trainen in 2018) en Zegenwerp zijn gebruikers van het binnenzwembad aan de Schijndelseweg.
Optisport is de huidige exploitant van het Dommelbad, ook de zwemverenigingen Reddingsbrigade Boxtel (hier aan het trainen in 2018) en Zegenwerp zijn gebruikers van het binnenzwembad aan de Schijndelseweg. Foto: Linda van de Wiel.

Aanbesteding voor Dommelbad in voorbereiding

Gemeente Boxtel

Er komt een aanbestedingsprocedure voor commerciële partijen die in de toekomst het Dommelbad willen runnen. De prijs vormt daarin een belangrijk onderdeel: Boxtel moet snijden in de kosten.

Het kan zomaar zijn dat een andere partij dan Optisport het Dommelbad gaat runnen. Maar de huidige exploitant kan in de toekomst ook op zijn plek blijven. Een en ander hangt af van de aanbestedingsprocedure die de gemeente Boxtel in voorbereiding heeft. Het binnenzwembad aan de Schijndelseweg blijft in beheer van Optisport tot de inkoopprocedure is afgerond. Het kan ook dat de sportaccommodatiebeheerder, met zo’n vierhonderd locaties in Nederland en België, de exploitant blijft. Maar dan moet Optisport de aanbesteding wel winnen.

JURIDISCH ADVIES

Volgens het college is er al met de huidige beheerder gesproken over een eventuele verlenging. Maar op basis van juridisch advies zien B en W daar vanaf. Nadat het eerste tienjarige contract in 20..