Lenneke Schellekens maakt met een backhand de eerste treffer in de wedstrijd van MEP tegen Maastricht.
Lenneke Schellekens maakt met een backhand de eerste treffer in de wedstrijd van MEP tegen Maastricht. Foto: Hans Verberk.

Vaandelteams hockeyclub MEP gaan allebei voor promotie

Sport

De vaandelteams van hockeyclub MEP hebben de competitie na de winterstop uitstekend hervat. De vrouwen wonnen zondag in eigen huis met 3-2 van Maastricht en blijven de trotse  lijstaanvoerder. De mannen behielden de aansluiting met de top door het cruciale duel met Eindhoven thuis te winnen (4-1). Ook zij hockeyden in sportpark Molenwijk.

Tussen de wedstrijden van het vrouwen- en mannenteam door werden de kampioenen van de competities van afgelopen jaar en van de zaalcompetitie gehuldigd. De middag eindigde met een ‘Swing it goud-disco’. Geen ‘doordeweekse’ zondag dus bij Mea Est Pila. Het publiek zag de vrouwen winnen, maar van een walk-over was geen sprake.

Het Boxtelse vrouwenteam kreeg de zege zondag niet cadeau tegen een sterk Maastricht. De Limburgse ploeg wekte een degelijke indruk en maakte met enkele topspeelsters in de gelederen ook zeker aanspraak op de overwinning. De werklust en het collectief van de thuissspeelsters gaven uiteindelijk de doorslag.