Vlnr: Mirte, Loes en Marit komen iedere woensdagmiddag bij elkaar om te haken voor hun onderneming In de knoop, die zij samen met Rutger (niet op de foto) runnen.
Vlnr: Mirte, Loes en Marit komen iedere woensdagmiddag bij elkaar om te haken voor hun onderneming In de knoop, die zij samen met Rutger (niet op de foto) runnen. Foto: Gerard Schalkx.

Haakwinkel ‘In de knoop’ groot succes

Human Interest

Een bedrijfje dat gehaakte textielcreaties produceert en wordt gerund door vier kinderen uit groep acht. Dat is ‘In de knoop’ van de tweeling Marit en Mirte van Hoorn (12) en klasgenootjes Loes van de Laar (11) en Rutger Derksen (12) uit Liempde. De zaken gaan goed!

Richt een minionderneming op, zo luidde de opdracht van basisschool De Oversteek voor leerlingen uit groep 8. Marit en Mirte wisten na één blikwisseling genoeg: hun passie voor haken zou bij deze opdracht goed van pas kunnen komen. Samen met klasgenootjes Loes en Rutger werd het haakwinkeltje opgericht onder de naam ‘In de knoop’. 

De woonkamer bij Marit en Mirte thuis is inmiddels uitgegroeid tot werkplaats. Overal zijn stukjes wol en gemaakte haakcreaties te vinden. ,,Daar is mama niet altijd blij mee”, giechelt Marit, met een ondeugend oog gericht op moeder Bertine. Toen zij en haar zus net in groep acht zatten, begonnen ze met haken. Patronen hebben ze niet nodig. Een dinosaurus maken? Ze verzinnen het ter plekke. ,,We kunnen zelfs ha..