Sven Ratzke maakte donderdag grote indruk in Podium Boxtel. In ‘Venus & Mars’ vertolkte de entertainer louter muzikale pareltjes, van Jacques Brel en Hildegard Knef tot David Bowie en Prince.
Sven Ratzke maakte donderdag grote indruk in Podium Boxtel. In ‘Venus & Mars’ vertolkte de entertainer louter muzikale pareltjes, van Jacques Brel en Hildegard Knef tot David Bowie en Prince. Foto: Hans van Doorn.

Boxtel sluit Sven Ratzke in de armen

Cultuur

Hij viert triomfen in Berlijn. Wordt op handen gedragen in New York. En sinds donderdag heeft Boxtel entertainer Sven Ratzke in de armen gesloten. Podium Boxtel stroomde helemaal vol voor ‘Venus & Mars’, een indrukwekkend muziekprogramma waarin de zanger zijn publiek meenam naar hartje Manhattan en het Berliner Ensemble, maar ook terugging naar zijn jeugd in Ubbergen.

‘Ontroerend mooi’. ‘Gedenkwaardig’. Zo maar wat woorden die bezoekers van Podium Boxtel na afloop van Ratzke’s voorstelling lieten vallen. Zelden verliet het theaterpubliek de muziekzaal aan de Burgakker zo enthousiast. Niet zonder reden. De entertainer die twintig jaar in het vak zit en jaarlijks optreedt op grote podia in wereldsteden, stond toch maar gewoon in Boxtel. Prachtig op de vleugel begeleid door Jetse de Jong.

Iedereen voelde dat in Podium Boxtel iets bijzonders gebeurde. Sommigen herinnerden zich de broeierige nachtshow die Ratzke ooit in een spiegeltent speelde op circustheaterfestival Circo Circolo. Ook de zanger zelf herinnerde zich dat optreden, vertelde hij kort voor aanvang van ‘Venus & Mars’. ,,Het was in een goude..