Penningmeester Geert Kraak (links) en 'coming president' Danny Koppelmans (rechts) overhandigen namens Lionsclub Dommel & Aa liefst vijfhonderd pakken Douwe Egberts-koffie aan de Voedselbank, die vrijdag dankbaar in ontvangst werden genomen door vrijwilliger Herman van der Kamp.
Penningmeester Geert Kraak (links) en 'coming president' Danny Koppelmans (rechts) overhandigen namens Lionsclub Dommel & Aa liefst vijfhonderd pakken Douwe Egberts-koffie aan de Voedselbank, die vrijdag dankbaar in ontvangst werden genomen door vrijwilliger Herman van der Kamp. Foto: Bas van den Biggelaar.

Lionsclub beleeft topjaar met koffiepunten: weer volop Douwe Egberts bij Voedselbank

Algemeen

Ze staan versteld, de leden van Lionsclub Dommel & Aa. De jaarlijkse koffiepunteninzameling heeft boven verwachting veel Douwe Egberts-pakken opgeleverd voor de Voedselbank. Niet een beetje, maar bijna twee keer zoveel als vorig jaar.  

In december en januari houdt Lionsclub Nederland samen met Douwe Egberts en de Voedselbanken de inzamelactie. Klanten die koffiepakken, Pickwick-theezakken en Senseo-pads kopen, kunnen de waardepunten die erop staan, inleveren voor het goede doel. De actie is in december en januari gehouden, in Boxtel en Liempde stonden er inzamelpunten bij de Plus, Jumbo, Albert Heijn en de Coop.

,,In zes weken tijd zijn er in totaal 322.000 punten ingezameld, dat waren er in 2022 ‘slechts’ 168.000”, reageert Wim Ketelaars namens de Boxtelse serviceclub. ,,Hoe het komt dat het er zoveel meer zijn? We hebben echt geen flauw idee. Sommige mensen hadden enveloppen uitgeteld ingeleverd met daarin soms wel tienduizend waardepunten. Een aantal klanten had de a..