Erik de Ridder, oud-wethouder van Tilburg, volgde in 2019 Peter Glas op als watergraaf van waterschap De Dommel in Boxtel.
Erik de Ridder, oud-wethouder van Tilburg, volgde in 2019 Peter Glas op als watergraaf van waterschap De Dommel in Boxtel. Foto: Peter de Koning.

LEZING in GEMEENSCHAPSHUIS DE ROTS

Erik de Ridder vertelt bij KBO over waterschap De Dommel

Watergraaf Erik de Ridder geeft binnenkort een lezing over het werk van het waterschap De Dommel en de bestuursverkiezingen die woensdag 15 maart worden gehouden. De spreekbeurt vindt echter pas twee dagen nĂ¡ de stembusronde plaats. Wat blijkt: de watergraaf kon niet eerder.

De Ridder geeft zijn voordracht aan leden van seniorenvereniging KBO Boxtel. Hij vertelt over wat het waterschap zoal doet, waarom er verkiezingen zijn en wat de grootste bedreigingen zijn. Ook gaat hij dieper in op waar het waterschap binnen de gemeente Boxtel iets over te zegge heeft en waarom de waterschapslasten jaarlijks stijgen.

KBO Boxtel had de watergraaf gevraagd om nog voor de verkiezingen te komen vertellen over zijn organisatie, maar dat liet de agenda van De Ridder niet toe.

De lezing van 17 maart wordt gehouden in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Leden hebben gratis toegang op vertoon van hun KBO-pas. Niet-leden betalen twee euro entree.