Het Brabants Vennenpad voert onder meer door natuurgebied Kampina.
Het Brabants Vennenpad voert onder meer door natuurgebied Kampina. Foto: Hans van Doorn.

VRIJWILLIGERS HELE DAG IN BEWEGING

Grote opruimactie op het Brabants Vennenpad

Onder het motto 'We maken ons paadje schoon' ruimt de werkgroep Brabants Vennenpad langs het hele traject van 258 kilometer zwerfafval op. Het wandelpad is een grote ronde en komt onder andere door de gemeente Boxtel.

De schoonmaakactie vindt zaterdag 18 maart plaats in het kader van de landelijke opschoondag. De gemeente Boxtel stelt vuilniszakken, knijpers, hesjes en dergelijke ter beschikking. De deelnemers wegen aan het eind van de dag al het afval dat ze verzameld hebben en maken een selfie met de gevulde zakken.

De vrijwilligers van het Brabants Vennenpad onderhouden het traject in hun vrije tijd en zorgen ervoor dat de markeringen in orde zijn, zodat wandelaars de weg makkelijk kunnen vinden. Waar mensen komen, blijft echter zwerfafval achter en dat halen de opruimers zoveel mogelijk weg.

Dit jaar doet ook natuurvriendenhuis en natuurkampeerterrein Morgenrood van het Nivon in Oisterwijk mee met de landelijke opschoondag. Het natuurgebied rondom het Nivon-huis, waar het Brabants Vennenpad doorheen loopt, wordt van afval ontdaan. De deelnemers beginnen om 10.30 uur en eindigen rond 13.00 uur. Wie een handje wil helpen, kan zich aanmelden via vz.brabant@nivon.nl. Kinderen die een handje helpen krijgen een diploma en kunnen bovendien meedoen met een kleurwedstrijd van Nivon-afdeling Brabant.


p Het Brabants Vennenpad voert onder meer door natuurgebied Kampina. Foto: Hans van Doorn.