Micheline Van Hautem.
Micheline Van Hautem. Hans van Doorn, 2022.

Micheline terug in Boxtel: met Brel én met Shaffy

Een jaar geleden bracht zij samen met Boxtel's Harmonie het enthousiast ontvangen concert Brel & Brass op de planken. Donderdag 16 maart keert de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem terug in Boxtel. In kunstcafé Coupé vertolkt zij opnieuw chansons van Jacques Brel, maar ook liedjes van Ramses Shaffy.

Klonken de hits van haar landgenoot Brel vorig jaar nog in een uitverkocht Podium Boxtel, nu kiest Van Hautem voor de intieme setting van het kunstcafé aan het Stationsplein. 'Laat me', 'We zullen doorgaan', 'Sammy', alle hoogtepunten uit het repertoire van Nederlands meest flamboyante levensgenieter Shaffy komen voorbij tijdens het optreden. 

Toch zullen ook de chansons van Brel, waarmee de zangeres heel Europa doorkruist, deze keer niet ontbreken. Weliswaar zonder groot orkest, maar met gitarist Erwin van Ligten. Samen transformeren ze wereldberoemde melodieën tot eigenzinnige, uiterst persoonlijke versies. 

Het optreden van Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten begint donderdag 16 maart om 20.15 uur; kaartjes à 25 euro zijn te bestellen via e-mail: welkom@kunstcafecoupe.nl.

Foto: Hans van Doorn, 2022.