Essche Boys pakt belangrijke punten bij VOW


Na de carnavalsonderbreking ging Essche Boys op bezoek bij VOW in Zijtaart. De gasten wonnen met 1-2, de thuisploeg eindigde de wedstrijd met negen spelers vanwege twee rode kaarten.

De elftallen zijn naaste concurrenten in de competitie, dat gaf de partij extra lading. De bezoekers startten met een nagenoeg complete selectie, maar speelden rommelig, net als de tegenstander. Het harde veld maakte goed spel lastig. 

De Esschenaren hadden de overhand. In de 25ste minuut kwamen de gasten op voorsprong na een knappe actie van Lars van Wanrooij die twee man de baas was en vervolgens hard uithaalde vanaf de rand van het zestienmetergebied. Vanaf dat moment hanteerde VOW voornamelijk de lange bal zonder overigens gevaarlijk te worden.

Net voor de rust kreeg Julio van Ginkel na een goede combinatie met Van Wanrooij de kans om de score te verdubbelen maar zijn gehaaste schot ging over.

COMMENTAAR

In de tweede helft was Essche Boys veruit de betere ploeg maar liet een aantal grote kansen onbenut om de wedstrijd op slot te gooien. Bij de gastheren overheerste vooral irritatie. Dit bleek wel nadat Luuk Wolfs zijn ploeg op 2-0 had gezet. Hij reageerde alert op een doorgekopte bal en plaatste het leer rechts in de hoek onder de keeper. De centrale verdediger van de thuisploeg leverde commentaar op de scheidsrechter en kreeg rood.

Met tien man bleek VOW toch nog gevaarlijk. Een kopbal van de linksbuiten leverde een treffer op. De irritaties verdwenen daarmee niet en na een schandalige overtreding pakte het elftal een tweede rode kaart. 

De gasten slaagden er niet in te profiteren van hun overtal en de score uit te bouwen, het bleef 1-2. Essche Boys nam drie belangrijke punten mee naar huis. Het speelt zondag 5 maart om 14.00 uur thuis tegen WEC uit Wijbosch.