MENSEN ONDERWEG IS ACTUEEL THEMA


Vastenactie helpt vrouwen in Zuid-Soedan gericht

De jaarlijkse vastenactie staat dit keer in het teken van Mensen onderweg. Een hulpproject voor ontheemde vrouwen in Zuid-Soedan ontvangt ondersteuning.

De Afrikaanse vrouwen zijn door een burgeroorlog in het pas onafhankelijk geworden land ontheemd geraakt en gevlucht naar andere delen van Zuid-Soedan. Veel mannen sneuvelden in het leger. Weduwen en wezen werden uit hun dorpen verjaagd en kwamen na wekenlange tochten door de woestijn uit in de provincie Warrap aan de witte Nijl. Daar werden ze opgevangen door een katholieke partnerorganisatie van Vastenactie en ondergebracht in het dorp Melak. Momenteel zorgt de instantie voor 1500 mensen, die getraind worden in het bedrijven van duurzame landbouw en veeteelt.

ZAAIGOED

Het doel is om de vluchtelingen voldoende en gevarieerd voedsel te laten verbouwen en genoeg zaaigoed over te laten houden voor het volgend seizoen, zodat ze blijvend te eten hebben. Naast trainingen en begeleiding ontvangen de mensen ook zaad, gereedschap en machines om de grond te bewerken.

Wie het project wil steunen, kan een bijdrage overmaken naar de bankrekening van de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de Heilig Hartparochie: NL 69 RABO 0140 9501 92 ten name van Vastenactie 2023.