Affiche van het slotconcert door de Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus.
Affiche van het slotconcert door de Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus. Foto: eigen collectie.

Fanfare Arnoldus maakt zich op voor kleurig slotakkoord

Fanfare Sint-Arnoldus in Lennisheuvel bereidt zich voor op haar allerlaatste concert. Zaterdagavond 15 april valt definitief het doek voor het in 1949 opgerichte muziekkorps. Dat gebeurt met een groots opgezet reünieconcert in activiteitenboerderij 't Dommeltje.

Slotakkoord. Die toepasselijke titel is gekozen voor het laatste optreden. In oktober vorig jaar maakte deze krant bekend dat bestuur en leden van Sint-Arnoldus besloten tot opheffing van de club. Reden? Een te krappe bezetting met nog slechts 24 eigen leden en weinig of geen jeugdige aanwas. 

Het wordt geen afscheid met 'stille trom', benadrukt voorzitter Paul Hermans. ,,Slotakkoord wordt een feestelijke muziekavond. Daarvoor hebben we oud-leden en vaste invallers enthousiast weten te maken die mee komen spelen. En dus zitten we straks met vijftig muzikanten op het podium."

IN 'T DOMMELTJE

Gerepeteerd wordt in gemeenschapshuis Orion waar de Lennisheuvelse fanfare elke maandag haar oefenavond heeft. ,,Maar deze zaal is te klein voor het afscheidsconcert. Daarom wijken we uit naar activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel, helemaal aan de andere kant van de gemeente Boxtel", meldt Hermans.

Bij de samenstelling van het repertoire werd gekozen voor het thema kleuren. ,,Denk daarbij aan een medley van Deep Purple, maar ook filmmuziek uit Soldaat van Oranje. Op de achtergrond worden tijdens de uitvoering soms filmpjes vertoond die bij de muziek passen of foto's uit het clubarchief."

GRATIS ENTREE

Het afscheidsconcert Slotakkoord van fanfare Sint-Arnoldus begint zaterdag 15 april om 19.30 uur. De toegang is gratis. Het duo Two of Us verzorgt de muzikale afterparty in 't Dommeltje.