Luuk Hobbelen van LSV (links) in duel om de bal met beide benen in de lucht.
Luuk Hobbelen van LSV (links) in duel om de bal met beide benen in de lucht. Foto: Hans Verberk.

DRIEMAAL IS SCHEEPSRECHT: WEERGODEN LATEN WEDSTRIJD EINDELIJK TOE

LSV komt tegen Emplina tot een zakelijk gelijkspel

De wedstrijd van LSV tegen het Bossche Emplina werd tweemaal afgelast wegens winterse weersomstandigheden. Zondag kon de partij dan eindelijk doorgaan. Op eigen veld boekten de Lennisheuvelnaren een zakelijk gelijkspel.

De wedstrijd was nog geen dertig seconden oud toen Emplina de eerste kans kreeg, maar gelukkig voor de gastheren hadden de bezoekers hun vizier nog niet op scherp staan. De wedstrijd ging gelijk op, beide elftallen kregen hier en daar een kans, maar een doelpunt bleef voorlopig uit.

Daar kwam in de 39e minuut verandering in toen Luuk Hobbelen LSV op een 1-0 voorsprong zette. Na een knappe actie en een beetje geluk schoot hij de bal zuiver langs de keeper van de tegenstander.

LANGE BAL

Bij rust was het nog altijd 1-0. LSV begon zakelijk aan de tweede helft, waar mogelijk probeerde de thuisploeg voetballend oplossingen te vinden, maar als dat niet kon, werd er gekozen voor een lange bal richting de spitsen.

Gaandeweg werd de wedstrijd harder en moest de scheidsrechter vaker ingrijpen, tot ergernis van de bezoekers. De gasten moesten winnen om koploper Audacia in het vizier te houden en joegen op de gelijkmaker. Die viel in de zestigste minuut.

De Lennisheuvelnaren lieten het hoofd niet hangen. Al snel kreeg Robin Eijkemans, die na een corner voorin was blijven hangen, de bal voor zijn voeten. Hij scoorde echter niet. Vervolgens kwamen de Bosschenaren er gevaarlijk uit. Keeper Ricardo Verheijden hield zijn doel echter schoon, hij redde drie keer vlak achter elkaar en zou ook later nog twee belangrijke ballen tegenhouden.

Hobbelen, maker van het eerste doelpunt, had de tweede op zijn slof, maar stuitte op de uitkomende keeper van Emplina. Het bleef bij 1-1. Voor de thuisploeg een mooi resultaat, voor de bezoekers een tegenvaller.