Gemonde heeft een 'uniek vogeltje': de Rietstokker

Wat is dat voor een uniek vogeltje? Dat zijn domein heeft tussen Dorpstraat en Twijnmeer? Nee, het is een werkgroep Rietstok, maar zij wonen niet in de Rietstok Een werkgroep werkt ergens voor of samen. In dit geval tegen: tegen de bouw van woningen in de Rietstok, tegen omdat hen niet gevraagd is wat zij vinden? Of zijn ze bang dat er andere mensen in hun buurt komen of door de straat komen en zij dit moeten toestaan?

Maar hebben zij er ook over nagedacht dat Gemonde een slaapdorp wordt als er niet gebouwd wordt en dat alle (sociale) voorzieningen verdwijnen en dat wij over een aantal jaren met onverkoopbare huizen zitten omdat er in Gemonde geen school, cafĂ© of iets dergelijks meer is. Onze kinderen en kleinkinderen zijn dan allemaal weg, want zij kunnen nergens wonen en er is dan ook geen school meer. Of wat voor openbaar gebouw. De Stek staat er dan leeg en verlaten bij. 

De meerderheid van jullie, waar is die? Als jullie een meerderheid hebben, organiseer dan een bijeenkomst; dan weet iedereen ook meteen wie of wat de werkgroep nou eigenlijk wil. Nog een voordeel van dit plan is dat de bejaarden van de Rietstok ook dichter bij de bewoonde wereld komen.


        TOON VAN LIESHOUT

        Een bezorgde Gemondenaar