Boxtelse Cantorij zingt Anglicaanse evensong


De Boxtelse Cantorij, onder leiding van Wil Barten, verzorgt zaterdag 4 maart om 17.00 uur in de Grote Protestantse Kerk, Kerkstraat 20 in Den Bosch een evensong volgens Anglicaanse traditie. Organist Jamie de Goei verleent medewerking. De toegang is gratis.

In passende liturgische kleding en geheel in het Engels zingt de cantorij een muzikale gebedsdienst zoals die elke dag klinkt in alle Anglicaanse kathedralen. 

De Boxtelse Cantorij kent het evensong-repertoire erg goed, ze is vanaf 1985 al vele malen naar Canterbury vertrokken om in de kathedraal daar de diensten op te luisteren. 

MAGNIFICAT

Zaterdag voert het gezelschap onder andere een grootse zetting van het Magnificat en Nunc dimittis van Stanford en een indringend vijfstemming passiemotet van William Byrd. De steeds terugkerende responses, afwisseling tussen voorzanger en koor, klinken in een zetting uit 1985. Dirigent Wil Barten componeerde ze speciaal voor de cantorij en het Canterbury Cathedral Choir. Aan het begin en eind van de dienst kan publiek typisch Engelse hymnen meezingen.