De gemeente Boxtel werkt aan een herinrichtingsplan voor dit deel van Stationsstraat. Het laden en lossen vormt een van de huidige ergernissen.
De gemeente Boxtel werkt aan een herinrichtingsplan voor dit deel van Stationsstraat. Het laden en lossen vormt een van de huidige ergernissen. Foto: Henk van Weert, augustus 2022.

Aanpak vernieuwen Stationsstraat valt in de smaak

Algemeen

Zes medewerkers van de gemeente Boxtel zijn morgen, vrijdag 3 maart tussen 10.00 en 14.00 uur druk in de weer om passanten over de herinrichting van de Stationsstraat te interviewen. De individuele en arbeidsintensieve benadering valt tot nog toe in de smaak...

Wethouder Fred van Nistelrooij heeft bij de herinrichting van de Stationsstraat (tussen het oude bankgebouw en de Zwaanse Brug) gekozen voor een andere aanpak: mensen worden individueel en persoonlijk benaderd. Twee beleidsmedewerkers zijn eerder al aan de deur geweest bij iedereen die er woont of onderneemt. ,,Dit in plaats van algemene bijeenkomsten waar iedereen wordt uitgenodigd”, verduidelijkt de wethouder ,,Daar zie je vaak dat toch de grootste roepers het podium krijgen. Nu horen we alle ideeën en wensen aan.” 

EERSTE KEER

De medewerkers kwamen bij de bewoners langs en hadden al concrete ideeën bij zich; ontwerpen en impressies. Zij waren vooral benieuwd naar ieders wensen. Dit in plaats van een centrale informatiemiddag of -avond w..