Wethouder Mariëlle van Alphen heet Oekraïners en ondernemers welkom op de talentenmarkt.
Wethouder Mariëlle van Alphen heet Oekraïners en ondernemers welkom op de talentenmarkt. Foto: gemeente Boxtel.

Talentenmarkt Oekraïners schreeuwt om een vervolg

Algemeen

Oekraïense vluchtelingen die in Nederland verblijven, mogen hier werken en willen dat vaak ook graag. En de huidige arbeidsmarkt roept om mensen. De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel hielden dinsdag 14 februari in Boxtel een talentenmarkt voor Oekraïners en bedrijven. Die schreeuwt om een vervolg.

Zo’n zeventig mensen uit Oekraïne bezochten de bijeenkomst in de raadzaal. Ze troffen er bedrijven als Guts Installatietechniek, Jumbo, Vion, Faes Entertainment en Eliplay. Ondernemingen die gemotiveerde werknemers kunnen gebruiken en wilden nagaan of er geschikte kandidaten te vinden waren. 

TAALBARRIÈRE

De taalbarrière maakte gesprekken soms wat onwennig, maar met behulp van (gebaren) tolken kon er toch informatie uitgewisseld worden. Projectleider Inez van Gils namens de gemeente Boxtel: ,,De talentenmarkt was een succes. Een aantal bedrijven wil graag nader kennismaken met een potentiële werknemer. Met een tolk erbij uiteraard. Wij helpen mee zulke ontmoetingen te organiseren. Ook blijven we na een match nog ..