Erik Ronnes en Inge van Dijk van het CDA komen 3 maart naar het clubhuis van MEP om te praten met inwoners over woningbouw en het verenigingsleven.
Erik Ronnes en Inge van Dijk van het CDA komen 3 maart naar het clubhuis van MEP om te praten met inwoners over woningbouw en het verenigingsleven. Foto: eigen collectie.

Statenverkiezingen: CDA’ers te gast in sportkantine MEP

Politiek

Tweede Kamerlid Inge van Dijk en de Brabantse gedeputeerde Erik Ronnes, brengen morgen, vrijdag 3 maart, een bezoek aan de Boxtelse hockeyclub MEP. In de kantine aan de Molenwijkseweg praten de twee CDA-politici over verenigingsleven en woningbouwopgave. De openbare bijeenkomst begint om 18.00 uur.

Ronnes heeft binnen het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant ‘wonen’ in zijn portefeuille. De bestuurder wil graag verschillende woonvormen stimuleren. 

Van Dijk is de initiatiefnemer van Vereniging Nederland, die clubs en mensen die zich belangeloos inzetten, centraal moet stellen. Het Kamerlid pleit voor een gemeenschapsfonds dat leefbaarheidsinitiatieven ondersteunt. 

De spreekbeurten vinden plaats in aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten op woensdag 15 maart.