JooP-voorzitter Frans Snellaars (midden) neemt de donatie in ontvangst uit haden van Stripe-voorzitter André Loupias (rechts). Links Peter Spierings, de laatste dirigent van Stripe Big Band en tevens muziekdocent van JooP.
JooP-voorzitter Frans Snellaars (midden) neemt de donatie in ontvangst uit haden van Stripe-voorzitter André Loupias (rechts). Links Peter Spierings, de laatste dirigent van Stripe Big Band en tevens muziekdocent van JooP. Foto: eigen collectie.

Opbrengst Stripe4ever voor Stichting JooP

Algemeen

JooP Muziekopleidingen heeft maandagavond 1.250 euro cadeau gekregen. Stichtingsvoorzitter Frans Snellaars ontving een cheque uit handen van André Loupias van de Stripe Big Band. Dit orkest hield medio januari zijn afscheidsconcert. De entreebaten zijn geschonken voor muzieklessen aan de Boxtelse jeugd. 

De Stripe Big Band Boxtel heeft na 38 jaar muziek maken een punt achter het bestaan gezet. Het concert Stripe4ever in Podium Boxtel was op 14 januari strak uitverkocht en de bühne was gevuld met oud-dirigenten, muzikanten, zangers en koren. De hele avond klonk er muziek, niet alleen van de bigband zelf, maar ook van solisten, popkoor Voices, Two of Us, het JooP-kinderkoor van basissschool De Spelelier en het Hayk Swinkels trio.

STOKJE DOORGEVEN

Het afscheidsconcert was ook een benefietoptreden voor stichting JooP. Deze organisatie verzorgt de instrumentale lessen voor jeugdleden van Boxtel’s Harmonie en leert hen spelenderwijs samen muziek maken. Stripe Big Band wil met de financiële bijdrage het muzikale stokje doorgeven aan toekomstige generaties.