Afvalcontainers voor plastic, metaal en drankkartonnen zijn vorige week geplaatst bij Hof ter Aa en Harperhof, dit om zwerfafval tegen te gaan. Het is een proef van de gemeente Boxtel.
Afvalcontainers voor plastic, metaal en drankkartonnen zijn vorige week geplaatst bij Hof ter Aa en Harperhof, dit om zwerfafval tegen te gaan. Het is een proef van de gemeente Boxtel. Foto: Pål Jansen.

Proef met pmd-containers van start

Algemeen

Het is al een poos een groot probleem bij Hof ter Aa en Harperhof: zwerfafval. De gemeente Boxtel start er een proef: zijn containers voor plastic, metaal en drankkartonnen de oplossing?

Drie exemplaren staan er op de stoep bij de appartementencomplexen aan het Hof ter Aa en Harperhof. Met genoeg ruimte voor de bewoners om hun zakken met plastic, metaal en drankkartonnen (pmd-afval) achter te laten. De kroonringen waar bewoners de zakken in het verleden aan konden hangen, worden verwijderd.

MAATREGEL

De gemeente Boxtel heeft de maatregel niet voor niets genomen. Al jaren zijn er klachten uit de buurt over rondslingerende troep. Niet alle bewoners hingen de zakken op de juiste dag aan de kroonringen. Daardoor hingen ze er vaak lang, wat ongedierte aantrok en meer zwerfafval veroorzaakte. ,,Door de jaren heen hebben we al veel meldingen gehad van het afvalprobleem op die plek”, reageert portefeuillehouder Fred van Nistelrooi..