Xavier Scheepers is de nieuwe vaste dirigent van de Gildenbondsharmonie in Boxtel.
Xavier Scheepers is de nieuwe vaste dirigent van de Gildenbondsharmonie in Boxtel. Foto: eigen collectie.

Xavier Scheepers nieuwe dirigent orkest Gildenbondsharmonie

Algemeen

Het harmonieorkest van de Gildenbondsharmonie heeft in Xavier Scheepers een nieuwe dirigent gevonden. Dat meldt het bestuur van de muziekvereniging in haar nieuwsbrief. Scheepers was na het vertrek van Txemi Etxebarria aangesteld om het seizoen af te maken. Dat beviel zo goed, dat hij is gevraagd om de vaste muzikaal leider te worden.

Scheepers is sinds 2005 actief als dirigent na zijn afstuderen aan het conservatorium van Maastricht. Tevens studeerde hij klassiek saxofoon aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij Cum Laude zijn masterdiploma behaalde. Hierna speelde Scheepers in het binnen- en buitenland met wereldberoemde orkesten zoals Munich Philharmonic Orchestra, National Lithuanian Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia onder leiding van onder anderen Valery Gergiev, Marc Soustrot, Christian Jarvi en Gustavo Gimeno Martinez. 

Daarnaast speelde hij soloconcerten in het Concertgebouw te Amsterdam en de Nieuwe Kerk in Den Haag. Ook is hij als (gast)docent verbonden geweest aan conservatoria in Amsterdam, Tilburg, Enschede,..