Bas van den Biggelaar verorbert een vegetarische burger.
Bas van den Biggelaar verorbert een vegetarische burger. Foto: Vivian Keulards.

‘Samen kunnen we een verschil maken’

Algemeen

Een week zonder vlees is geen probleem. Kaas laten staan vergt meer zelfbeheersing, maar Boxtelaar Bas van den Biggelaar en zijn gezin gaan de uitdaging vol vertrouwen aan. Bas is ambassadeur van de nationale week zonder vlees en zuivel, die van 6 tot en met 12 maart duurt.  

In Boxtel kent menigeen hem, met zijn karakteristieke rode baard. Bas is freelance-fotograaf voor Brabants Centrum en duikt dan ook op tal van plaatsen in de gemeente op. Zijn beeltenis siert nu de website weekzondervlees.nl en is ook op de Instagrampagina van het initiatief terug te vinden. Bas: ,,Er is een TikTokfilmpje gemaakt. Of ik verder nog ergens te zien ben, weet ik niet. Ik ben in ieder geval speciaal naar Amsterdam afgereisd voor een fotoshoot.”

Op de afbeelding hapt de kersverse ambassadeur in een smakelijk ogende vegetarische hamburger.  Bas: ,,In een interview dat online te lezen is, geef ik mijn beweegredenen aan om mee te doen.” Hij werd ambassadeur door toedoen van zijn vrouw Jaantje. ,,Wij kenden de week zonder vlee..