Afbeelding
Foto: Sander van Gils.

Vrachtwagen vol bevroren vlees kantelt op rotonde Boseind

112

Een gekantelde vrachtwagen van transporteur Distrifresh veroorzaakte maandagmiddag rond spitsuur verkeerschaos op bedrijventerrein Ladonk. Doordat het ongeval op rotonde Boseind plaatsvond, konden weggebruikers het bedrijventerrein niet meer via de Keulsebaan verlaten. 

De chauffeur, een 56-jarige man uit Best, was na het ongeval aanspreekbaar, maar moest worden gecontroleerd door het aanwezige ambulancepersoneel. Uiteindelijk werd de bestuurder ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

DIESEL

De truck kwam van slachterij Vion en zat vol bevroren vlees. Voordat het voertuig kon worden geborgd, moesten de voedingswaren uit de laadruimte worden gehaald. Bovendien lekte de vrachtwagen diesel, waardoor ook de brandweer ter plaatse was. Een lantaarnpaal raakte zwaar beschadigd omdat de combinatie daar tegenaan viel.

De politie had een deel van de rijbaan afgezet en regelde het verkeer. Echter, door het ongeluk konden automobilisten het bedrijventerrein niet via de Keulsebaan verlaten waardoor er verkeerschaos ..