Erik Ronnes en Inge van Dijk van het CDA komen 3 maart naar het clubhuis van MEP.
Erik Ronnes en Inge van Dijk van het CDA komen 3 maart naar het clubhuis van MEP. Foto: eigen collectie.

Gedeputeerde en Kamerlid van CDA bezoeken Boxtelse club


Hockeyclub MEP krijgt vrijdag 3 maart bezoek van Tweede Kamerlid Inge van Dijk en gedeputeerde Erik Ronnes (wonen), tevens lijsttrekker tijdens de Provinciale Statenverkiezing die over drie weken plaatsvinden. Iedereen is welkom, vragen insturen kan alvast via CDABoxtel-Liempde@hotmail.com.

De politici zetten tijdens de bijeenkomst in de kantine van de Boxtelse hockeyvereniging de woningbouwopgave en het verenigingsleven centraal. Wat betreft het eerste onderwerp zijn bezoekers bij Ronnes aan het goede adres: hij is momenteel de gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant die 'wonen' in zijn portefeuille heeft. 

De politicus stelt dat hij initiatieven rondom verschillende woonvormen wil stimuleren. Eerder diende CDA Brabant een motie in waarna er een regeling kwam met renteloze leningen en een deel subsidie voor collectieve wooninitiatieven. 

OFFENSIEF

Van Dijk zal vooral het verenigingsleven centraal stellen. ,,Vorige week hebben we nog carnaval kunnen vieren dankzij de inzet van talloze vrijwilligers", benadrukt de CDA'er. Zij is de initiatiefnemer van Vereniging Nederland, een offensief om clubs en mensen die zich belangeloos inzetten, centraal te stellen. Van Dijk pleit voor een gemeenschapsfonds, dat leefbaarheidsinitiatieven ondersteunt. 


De bijeenkomst in het clubhuis van MEP in sportpark Molenwijk start om 18.00 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar kan via het reeds genoemde e-mailadres.