Maarten Termeer (midden) kreeg uit handen van Harrie Raaimakers van GAOS en Nicole Schimmel de Schimmelpenning 2023, een prijs ter nagedachtenis aan de in 2018 overleden Albert Schimmel.
Maarten Termeer (midden) kreeg uit handen van Harrie Raaimakers van GAOS en Nicole Schimmel de Schimmelpenning 2023, een prijs ter nagedachtenis aan de in 2018 overleden Albert Schimmel. Foto: Gerard Schalkx.

Maarten Termeer krijgt Schimmelpenning 2023

Algemeen

Hij is continu onderweg, ook om zich (muzikaal) in te zetten voor Liempde. Maarten Termeer heeft op carnavalsdinsdag de Schimmelpenning ontvangen van Nicole Schimmel en Harrie Raaimakers namens Gezellige Adjudanten Ontspannen Samen (GAOS).

De boel opschudden, dwarsdenken, tegen de stroom in varen: voor dit soort zaken komt het oud-adjudantengilde in beweging. Maar GAOS is niet continu aan het hollen, het gezelschap staat ook stil bij belangrijke momenten. Samen met de familie Schimmel deed het dat carnavalsdinsdag: Maarten Termeer werd in Het Wapen van Liempde in het zonnetje gezet en ontving er de Schimmelpenning.

Het is de derde uitreiking van het ereteken, dat in 2020 in het leven werd geroepen ter nagedachtenis aan Albert Schimmel, medeoprichter van GAOS die in 2018 op 57-jarige leeftijd overleed. Hij was een grote inspirator, gangmaker en verbinder binnen het genootschap. Door zijn frisse en humoristische kijk op zaken, raakten anderen geënthousia..