'Scout' Fred van Nistelrooij verleent eerste hulp aan 'hopman' Ronald van Meygaarden die zich in zijn vinger sneed met hutten bouwen in Esch.
'Scout' Fred van Nistelrooij verleent eerste hulp aan 'hopman' Ronald van Meygaarden die zich in zijn vinger sneed met hutten bouwen in Esch. Foto: Hans van Doorn.

Spot én zelfspot vieren hoogtij

Cultuur

Het ‘oliemannetje’ in het Boxtelse college van B en W blijkt van vele markten thuis. Wethouder Fred van Nistelrooij wikkelde als volleerd EHBO’er in een mum van tijd een rol verband om de hand van de burgemeester tijdens het Politiek Kaffee van Eendengat. ,,Want ik heb me in mijn vinger gesneden met hutten bouwen in Esch”, gaf Ronald van Meygaarden toe. Het bleek zijn middelvinger, die hij fier overeind stak...

Van Meygaarden trad maandagmiddag maar wát graag in de spotlights nadat Henk en Maarte van de Laak, de organisatoren van het Politiek Kaffee, al de nodige sneren hadden uitgedeeld. Maar ook tonprater Ad Hoevenaars, die zijn laatste politieke buut hield, nam het college eerst flink in de maling. 

Als hopman Ronald nam de burgemeester drie scouts een rangertest af: dat waren naast wethouder Van Nistelrooij ook diens collega’s Mariëlle van Alphen en Désiré van Laarhoven. In een komische samenspraak vol zelfspot bleven tal van politieke issues niet onbesproken.