DuckOut blijkt andermaal razend populair. Zaterdag was het optreden van onder andere feestartiest en headliner Vieze Jack een schot in de roos. De jeugd ging ook los op de klanken van dj Vince Smix en het energieke duo Flabber Gasted.
DuckOut blijkt andermaal razend populair. Zaterdag was het optreden van onder andere feestartiest en headliner Vieze Jack een schot in de roos. De jeugd ging ook los op de klanken van dj Vince Smix en het energieke duo Flabber Gasted. Foto: Karin Schoenmakers.

Honderden jongeren gaan los tijdens DuckOut

Cultuur

Een fotohokje, een shop met merchandise en verschillende foodtrucks. De organisatie achter DuckOut pakt uit tijdens carnaval en verzorgt drie dagen lang de perfecte feestplek voor middelbare schooljeugd. Onder de noemer ‘Wij gaan gás geven’ vindt vandaag de laatste feestavond plaats. Zaterdag bracht verslaggeefster Linda van de Wiel een bezoek aan het populaire festijn in sportcomplex De Braken.

Terwijl Vieze Jack als een rasechte entertainer over het podium stuitert, zingen 650 jongeren op de eerste avond luidkeels mee met evergreens als ‘Ik voel me zo verdomd alleen’. Met de feestzanger heeft de organisatie voor deze zaterdag een echte publiekstrekker binnengehaald. 

Niels (15), die voor het tweede jaar in sportcomplex De Braken is, noemt Vieze Jack een van de hoogtepunten van drie dagen DuckOut. Samen met zijn vrienden loopt hij rond in een paars trainingspak met felroze zweetband. ,,We vinden het leuk om allemaal dezelfde outfit te dragen. Vind je het wat? Ik heb het bedacht”, vertelt hij. ,,Maar we zijn eigenlijk niet zo sportief hoor…”