Wederdoop van het beeldje Hee, Waggel Mee! bij restaurant de Rechter aan de Zwaanse Brug tijdens carnaval 2022.
Wederdoop van het beeldje Hee, Waggel Mee! bij restaurant de Rechter aan de Zwaanse Brug tijdens carnaval 2022. Foto: Peter de Koning.

Wederdoop van
Hee Waggel Mee!
bij Zwaanse Brug


Voorafgaand aan de Eendengatse sleuteloverdracht op het balkon van het gemeentehuis, vindt nabij de Zwaanse Brug de wederdoop plaats van het carnavalsbeeldje Hee Waggel Mee! Prins Donald VI giet zaterdag 18 februari om 13.11 uur, samen met jeugdprins Ike en jeugdprinses Jadey, elf deciliter bier over de bronzen sculptuur.

Pierre van Amelsvoort vervaardigde het plastiek ter gelegenheid van het elfde lustrum van openbaar carnaval. Zaterdag wordt het beeldje aangekleed met een steek en dasje in de Eendengatse kleuren rood en wit. Vervolgens wordt het bronzen beeldje overgoten met een grote kan bier. Het kunstwerk werd in 2017 geplaatst op initiatief van de oud-prinsen van Eendengat, die daarvoor een ontwerpwedstrijd uitschreven.

HOGE ONDERSCHEIDING

De korte ceremonie vindt plaats op het terras van restaurant De Rechter waar Stichting Openbaar Carnaval een stukje grond pacht waarop het beeldje met marmeren sokkel staat. De Eendengatse vlag gaat er in top gaat en het volkslied van de waggelaars wordt gezongen. Belangstellenden kunnen de verrichtingen vanaf de Rechterstraat gade slaan. Naar verluidt reikt Donald VI ter plekke ook een hoge onderscheiding uit.

Prins Donald bij het  beeldje 'Hee, Waggel Mee!'. Foto: Peter de Koning, 2022.

Wederdoop van het beeldje Hee, Waggel Mee! bij restaurant de Rechter aan de Zwaanse Brug tijdens carnaval 2022.