Jeugdoptocht: feesten als beesten

De Kleine Eendentrek, zaterdag 18 februari vanaf de Markt naar de Kwekpoel, staat in het teken van het motto 'Al 55 jaar feesten als beesten'. De Boxtelse optocht start nadat burgemeester Ronald van Meygaarden om 14.11 uur de sleutels van zijn gemeente heeft overdragen aan prins Donald VI en aan het jeugdprinsenpaar Ike en Jadey.

De Knokkers geven dit jaar op meerdere manieren invulling aan het feit dat het jeugdcarnaval vijf keer elf jaar geleden werd opgericht. Onder meer met het huidige thema van de jeugdoptocht. 

INSCHRIJVEN VANAF 13.15 UUR

Kinderen die - alleen of in een groep - mee willen doen aan de optocht kunnen zich vanaf 13.15 uur inschrijven bij een Knokkerskraam op de Markt. Rond halfdrie begint de leutstoet te trekken: via Rozemarijnstraat, Rechterstraat en Molenstraat naar de Van der Voortweg. Daar is sportcentrum De Dommel vier dagen lang het domein van de donseendjes.

Voor de mooiste creaties zijn steevast prijzen beschikbaar. De bekendmaking van de uitslag vindt na afloop van de optocht plaats in de Kwekpoel door de jeugdprins en -prinses in het bijzijn van hun gevolg en van prins Donald VI.