LEX WIERSMA NAAR KUNSTCAFÉ COUPÉ

Dirigent verhaalt over begrip 'klassieke muziek'

Wat is klassieke muziek nou eigenlijk en waar komt ze vandaan? Dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt kan hier precies antwoord op geven. Dat zal hij ook doen, vrijdag 3 maart in kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4. 

De lezing wordt ondersteund door live pianomuziek en beeld over (westerse) klassieke muziek Wiersma laat bezoekers horen waar het begrip 'klassieke muziek' voor staat en naar welk ideaal de term verwijst. Klassiek is in ieder geval een term die weleens verwarring oplevert. Wiersma lost die op.

De in Tilburg opgeleide musicus dirigeert magistrale werken als de Carmina Burana van Orff of de Missa Solemnis van Beethoven. Talloze opera’s voerde hij uit, maar ook grote koorwerken als de Hohe Messe en de Matthäuspassion van J.S. Bach. 

Wiersma is ook docent bij Huis73 in Den Bosch en was verbonden aan het Conservatorium van Tilburg,
Hij geeft regelmatig lezingen over klassieke muziek en componisten waarmee hij luisteraars weet te verrassen met opmerkelijke inzichten. De lezing op 3 maart is vanaf 20.15 uur, kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via welkom@kunstcafecoupe.nl. Er zijn maximaal veertig plaatsen beschikbaar.