Praat! stond tijdens de vorige editie in café 't Hart van Boxtel in het teken van jongeren. Vanavond staat zorg centraal.
Praat! stond tijdens de vorige editie in café 't Hart van Boxtel in het teken van jongeren. Vanavond staat zorg centraal. Foto: Bas van den Biggelaar.

TALKSHOW BIEB EN BC IN LIEMPDE


Praat! in het teken van zorgen voor elkaar

Dat de zorg onder druk staat, is al even geen nieuws meer. Maar hoe we die als samenleving in de toekomst gaan organiseren, is een actueel en telkens terugkerend vraagstuk, ook lokaal. De talkshow Praat! die vanavond vanaf 20.00 uur plaatsvindt in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd gaat er helemaal over. 

In de Liempdse monumentale boerderij aan de Barrierweg gaan vertegenwoordigers van ContourdeTwern, Zorggroep Elde Maasduinen en de plaatselijke politiek discussiĆ«ren over hoe we nu voor elkaar zorgen in Boxtel en hoe we dat in de toekomst zouden kunnen doen. 

HOOP

Een terugtrekkende overheid, vergrijzing, ouder wordende ouderen, maar ook mensen met psychische aandoeningen die langer thuis wonen, jongeren die tussen wal en schip dreigen te vallen: het zijn heikele kwesties zonder pasklare antwoorden, maar inspirerende voorbeelden en slimme ideeƫn bieden hoop. Hoog tijd dus voor een goed gesprek over de toekomst van de zorg.

GRATIS TOEGANG

De periodiek terugkerende talkshow, een initiatief van Brabants Centrum en bibliothekenorganisatie Huis73, vindt telkens plaats op wisselende locaties. Toegang tot Praat! is gratis.