Ducks Oysters-speler Floris Wijdenes snelt er met de bal vandoor.
Ducks Oysters-speler Floris Wijdenes snelt er met de bal vandoor. Foto: Hans Verberk.

TWEE SPELERS VAN THUISPLOEG POOS BUITENSPEL DOOR VERVELENDE BLESSURE

Ducks/Oysters verschalkt 'vogelspin' op rugbyveld

In sportpark Den Wielakker leek het afgelopen zondag wel een 'carnaval des animaux'. Combinatieploeg Ducks/Oysters trof er het Tilburgse Tarantula. Eend en oester bleken de vogelspin te machtig: het werd 33-26.

Om de dierentuin compleet te maken: Tarantula werkt tegenwoordig samen met studentenrugbyclub Elephants uit Eindhoven. Daardoor stond er een ander team dan in de vorige wedstrijd tegen de Boxtels/Oisterwijkse ploeg, met meer kwaliteit en kwantiteit.

Dit nam niet weg dat captain Stijn van de Loo van Ducks/Oysters al snel het voortouw nam en de eerste try scoorde: 7-0.  Center Gust van de Laar trapte niet veel later de bal na een snelle lijnaanval over de Tilburgse defensie. Toen het 'eitje' in het trygebied stuiterde, wist Van de Laar de bal te drukken. Wouter Puts benutte ook nu de conversie en bracht de stand op 14-0.

LIJNAANVAL

Floris Wijdenes breidde de voorsprong na dertig minuten spelen uit. Hij schatte een lijnaanval op waarde, liep zijn tegenstander voorbij en maakte een try: 19-0.

Geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, zo leek het. Maar schijn bedroog. De Tilburgers toonden veerkracht en profiteerden nog voor rust van knullig balverlies van de tegenstander: 19-7.

Na de pauze hadden de gasten slechts een kwartier nodig om op gelijke hoogte te komen. Tijd voor de Boxtelaren om een tandje bij te zetten. Stijn van de Loo liet na goed fasespel zijn tweede try noteren: 26-19. Max van der Vleuten deed er nog een schepje bovenop. Pim van Esch benutte de conversie: 33-19.

Ondanks de voorsprong werd het nog even spannend, omdat de bezoekers een penalty kregen. De arbiter beoordeelde een voorwaartse bal van Ducks als een bewuste actie. Tarantula benutte de pingel, maar kwam uiteindelijk toch niet verder dan 33-26. Een smetje op de overwinning van Ducks/Oysters: de spelers Schilder en Van de Laar vielen uit met blessures die hen voorlopig buitenspel zetten. De competitie wordt pas zondag 12 maart weer hervat.

Huidige competitiestand

Pigs Arnhem        4-19

Wild Rovers Doetinchem        4-19

Ducks/Oysters        4-15

Tarantula        4-11

Vets Valkenswaard        4-8

Wasps Nijmegen        4-3