Eva Roos won opnieuw goud.
Eva Roos won opnieuw goud. Foto: eigen collectie.

Gouden Roos bloeit in turnhal van Reusel

Er zijn drie kwalificatiewedstrijden voor de halve finales van de landelijke turnkampioenschappen. Eva Roos van de Boxtelse gymnastiek- en turnvereniging Tabitta won ze allemaal, in haar categorie senior eerste divisie. De laatste was zondag 12 februari in Reusel.

Roos liet het publiek wederom genieten van prachtige oefeningen met een enorm hoge moeilijkheidsgraad. Ze mag uiteraard naar de landelijke halve finales. Die zijn in maart en april.

Ook Fenna Bergman, Maissam Bezbiz, Esmee Komen en Fenne Scheffer (allen junior divisie twee) plaatsten zich voor die volgende, landelijke, ronde. Dit ondanks schoonheidsfoutjes en een paar twijfelachtige jurybeoordelingen. Fenna werd twaalfde, Maissam negende, Esmee achtste en Fenne veertiende.

Jade Roovers (senior derde divisie) raakte vlak voor de wedstrijd geblesseerd en kon hierdoor niet deelnemen aan de kwalificatie. Ze liep daardoor plaatsing mis. Wiese van den Eertwegh (junior eerste divisie), kampte ook met blessureleed, maar had zich al eerder gekwalificeerd.

Ninthe Scheffer, jeugd divisie twee, wist zaterdag 4 februari al dat ook zij uitkomt in de landelijke halve finales.  Zij werd op regiokampioenschappen in Vught negende. Ze mag ook in juni meedoen aan drie regionale toestelfinales, op brug, balk en vloer.

Ten slotte verschenen zaterdag 11 februari in Kaatsheuvel Cailynn Langenhuijsen, Diaz Verhoeven en Nienke van Sambeek in de turnhal. Zij deden mee aan een teamwedstrijd, waarin ze als zesde eindigden. De evenwichtsbalk bleek nog te zenuwslopend, maar ze blonken uit op de vloer.