Volleybalster Heidi van Dijk met een reddende actie. Zij weet: ieder punt is er een. Haar team VC Blox won zaterdag de strijd tegen Polaris met 3-1. De gasten uit Helmond konden op gelijke hoogte komen in de eerste klasse, maar dat lieten de Boxtelse speelsters zich niet gebeuren. Foto: Hans Verberk.

POLARIS WEET BOXTELSE VROUWEN NIET TE VERRASSEN IN DE BRAKEN

Volleybalsters Blox trekken winst over de streep

Sportcomplex De Braken bleek zaterdag een onneembare vesting voor de tegenstander van VC Blox: Polaris uit Helmond. De Boxtelse volleybalsters slaagden erin om de gasten niet langszij te laten komen op de ranglijst en wonnen met 3-1.

Door de winst hebben de Boxtelse speelsters de vierde plek in de eerste klasse steviger in handen. De Helmondse formatie had de mogelijkheid om in punten op gelijke hoogte te komen met VC Blox, maar dan had die wel met 4-0 moeten winnen. Met die gedachte werd in de eerste set al korte metten gemaakt. Blox kwam gelijk op voorsprong. Dankzij fraaie passes, knappe set-ups en flinke aanvalskracht werd de voorsprong uitgebreid en haalden de dames de eerste set binnen: 25-14.

Ook in het tweede bedrijf kwamen de gastvrouwen sterk uit de startblokken. De behaalde voorsprong werd niet uitgebouwd. Polaris antwoordde met puike aanvallen en een hoge servicedruk waardoor de set uit handen werd gegeven: 23-25.

In de laatste twee sets liet de thuisploeg er geen gras over groeien. De Boxtelse vrouwen hadden mooie aanvallen en prikballen in petto voor Polaris. Door de sets met 25-22 en 25-19 over de streep te trekken, won Blox met 3-1 en boekte vier competitiepunten. De ploeg hervat zaterdag 25 februari om 17.00 uur de competitie in Eindhoven tegen VCE/PSV.