Tim Roovers kopt namens DVG de 1-0 binnen. Dat kostte wel wat trek- en duwwerk.
Tim Roovers kopt namens DVG de 1-0 binnen. Dat kostte wel wat trek- en duwwerk. Foto: Hans Verberk.

Concurrentie nadert DVG na verlies

Met twee punten verschil op de ranglijst ging de wedstrijd tussen DVG en Haarsteeg zondag om de derde plaats in de competitie. Hoewel de Liempdenaren sterk begonnen en op voorsprong kwamen, delfden zij uiteindelijk toch het onderspit: 2-4.

De rood-gelen begonnen voortvarend aan de belangrijke wedstrijd. Met goed combinatiespel bracht DVG de tegenstander aan het wankelen. Tim Roovers werd prima bediend en zijn goed getimede kopbal verdween achter de doelman van Haarsteeg. Er was dan ook geen vuiltje aan de lucht.

Maar toen begonnen de problemen. Eerst verliet Roy Groenendaal het veld met een hamstringblessure en vervolgens brak Ruud Pijnenburg zijn neus na een op het oog onschuldig duel. Op dat moment kantelde de wedstrijd en het eerste schot op doel voor de tegenstander was direct raak. En ook de minuten daarna scoorde Haarsteeg doelpunten, waardoor de rust met een 1-3 stand werd bereikt.

In de tweede helft probeerde DVG het tij nog te keren. Maar verder dan de 2-3 van Jurre van Vechel kwamen de thuisploeg niet. In de slotminuten werd de spits van Haarsteeg geen strobreed in de weg gelegd en kon hij van dichtbij de 2-4 eindstand op het scorebord koppen. Hiermee klimt Haarsteeg naar de derde plek en ziet DVG de concurrentie naderen.