SCHEIDSRECHTER STROOIT MET KAARTEN

Koploper is maatje te groot voor RKSV Boxtel

Dat VV Nijnsel momenteel de ranglijst aanvoert van de vierde klasse, werd de spelers van RKSV Boxtel zondag duidelijk gemaakt. De roodwitten hadden geen antwoord op de volwassen spelende thuisploeg, de bezoekers gingen mede door persoonlijke fouten met 3-0 onderuit.

De koploper zette direct vanaf het startsignaal de druk naar voren. In de eerste helft kwam Boxtel er slechts sporadisch uit. Pluspunt was wel het keeperswerk van Tommie Verhagen. Het was alweer enkele jaren geleden dat de sluitpost onder de lat stond in de hoofdmacht van de Boxtelaren, maar wegens een algehele keepersmalaise stond hij tussen de palen. En niet onverdienstelijk.

Toch kwamen de gasten al na negen minuten op achterstand. Verhagen keerde de inzet in eerste instantie nog op knappe wijze, maar had geen antwoord op de herkansing die ontstond na zwak meeverdedigen.

Nijnsel bleek al snel op alle vlakken sterker: op gebied van tactiek, combinerend vermogen en positiespel. De wapens van de gastheren ontmantelen met vechtlust zat er ook niet echt in. Lars van Hamond was een van de weinige positieve uitzonderingen die voorop gingen in de strijd.

Het duel had nog anders kunnen lopen als de bezoekers uit Boxtel enkele minuten na de openingstreffer de gelijkmaker binnen hadden geschoten. Als Luis Queridinha wist dat hij meer tijd had voor zijn doelpoging, was zijn team misschien nog langszij gekomen...

OUD ZEER

Nijnsel was veruit de betere ploeg, maar maakte toch regelmatig overtredingen en er ontstonden verschillende vervelende situaties. Wellicht zat er nog oud zeer naar aanleiding van de thuiswedstrijd in sportpark Munsel eerder dit seizoen die de huidige lijstaanvoerder met 3-1 verloor...

PRENTEN

RKSV Boxtel was ook dit duel niet blij met de arbiter, die geen adequaat antwoord had op de irritaties op het veld. Er werden verschillende gele kaarten uitgedeeld, de laatste voor Guus van Raamsdonk die zijn prent ontving nadat een speler van Nijnsel een overtreding op hem beging.

Na zestig minuten gaven de Boxtelaren de wedstrijd uit handen. Dit gebeurde door een misverstand tussen Sven van Heesch en Daan Breuer. Beide spelers keken elkaar aan terwijl een Nijnselse aanvaller de bal oppikte en achter doelman Verhagen schoof: 2-0.

Jelle Breuer ging ook nog in de fout: op de rand van het zestienmetergebied speelde hij de bal in de voeten van de tegenstander: 3-0.

SLECHTS GEEL

Het had nog erger kunnen worden. Stand-in Verhagen moest noodgedwongen zijn doelgebied uitkomen, maar kwam te laat en torpedeerde een aanvaller. Hij kreeg slechts geel en omdat de overtreding net buiten 'de zestien' plaatsvond, bleef Boxtel ook een pingel bespaard.

Mede door dit resultaat bivakkeert Boxtel nu op de een-na-laatste plek en moeten er resultaten geboekt worden om het gevecht tegen degradatie te ontwijken. Zondag 5 maart is de derby tegen Irene uit Gemonde, die zich als promovendus prima profileert en op een zesde plek staat. De aftrap in sportpark Munsel is om 14.30 uur.