Afbeelding
Foto:

Geen klassiek in de kerk, maar volksmuziek

De stichting Klassiek in de Kerken gooit het zaterdag 11 maart een keer over een andere boeg. Het muzikale programma op zaterdag 11 maart in de protestantse kerk staat een keer juist niet in het teken van klassieke klanken, maar Zuid-Amerikaanse ritmes, Roemeense volksmuziek en eigen composities.

Onder de noemer iAdentro! treedt vanaf 16.00 uur het Charivari Trio op in het godshuis aan de Clarissenstraat. De muzikanten Anneke Frankenberg (viool), Bart Lelivelt (accordeon) en Gerard Schoren (contrabas) ontmoetten elkaar al in 1986. 

Zij waren weliswaar klassiek geschoold maar raakten voor eeuwig verliefd op de folklore uit Zuid-Amerika en de manier waarop Roemeense en Hongaarse zigeuners spelen. Zij maken ook eigen muzikale programma's en brachten zeven cd's uit. 

RESERVEREN

Reserveren is gewenst via reserveren@klassiekindekerken.nl onder vermelding van concertdatum en aantal personen. Contante betaling bij binnenkomst bedraagt 15 euro, jongeren tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen. De zaaldeuren gaan om 15.30 uur open, het concert vangt om 16.00 uur aan.

Het eerder door de stichting aangekondigde concert van 13 mei komt te vervallen.

Afbeelding
Afbeelding