De vijfkoppige organisatie achter DuckOut is er helemaal klaar voor: drie avonden lang feest voor de middelbare schooljeugd in sportcomplex De Braken.
De vijfkoppige organisatie achter DuckOut is er helemaal klaar voor: drie avonden lang feest voor de middelbare schooljeugd in sportcomplex De Braken. Foto: Karin Schoenmakers.

JEUGDEVENT NIET WEG TE DENKEN VAN CARNAVALSKALENDER

'Spectaculaire opening van Duckout'

Wendy van Lijssel & Rens van den Elsen

Van sportcomplex naar festival. Sportcomplex De Braken is tijdens het komende leutfeest voor een deel drie avonden lang onherkenbaar omgebouwd. Van zaterdagavond 18 tot en met maandagavond 20 februari vindt daar namelijk weer Duckout plaats, waar de jeugd tot 17 jaar ongestoord doldwaas uit hun plaat kan gaan. 

Het evenement voor middelbare scholieren is inmiddels niet meer weg te denken van de carnavalskalender. ,,Dit is niet zomaar iets. Duckout is écht een megavet feest”, meldt de organisatie. De vijfde editie van het populaire feest staat op het punt van losbarsten. 

De vijf vaste bestuursleden van Duckout zijn al maanden druk in de weer om alles tot in de puntjes te verzorgen. Initiatiefnemers Yasmine Melis, Cindy van der Meijden en Marcel van Pinxteren zijn van ver gekomen en kijken het liefst nog verder vooruit: ,,Ieder jaar willen we het grootser opzetten en nóg vetter maken voor de jeugd. Zij kunnen in bijvoorbeeld kroegen en op festivals niet terecht. Dus dan creëren wij die beleving maar voor hen!", vertellen ze enthousiast. 

Zo is er dit jaar onder meer een photobooth, shotjesbar (alcoholvrij uiteraard), een foodplein en zelfs eigen Duckout merchandise, zoals T-shirts en hoedjes.  

BROODNODIGE HULP

Niet alleen jongeren uit Boxtel en omgeving, maar ook daarbuiten trekken speciaal voor Duckout naar Eendengat. Het leutspektakel in sportcomplex De Braken dat tijdens carnaval op zaterdag-, zondag- en maandagavond losbarst wordt niet alleen door Yasmine, Cindy en Marcel opgetuigd, benadrukken zij. Het feest komt ook tot stand dankzij de inzet van twee nieuwe medebestuursleden: Dave van Meersbergen en Yvonne Dankers. 

Het zijn allen vrijwilligers die naast hun drukke werkweek tijd maken om Duckout tot in detail te regelen. Daarbij kunnen zij rekenen op de hulp van maar liefst zestig helpers per avond die zich belangeloos inzetten om alles in goede banen te leiden. ,,Dat is nodig ook, want alleen is dit niet te doen", geeft Cindy aan.

ALLES UIT DE KAST

Duckout prijst zich ook gelukkig met de financiële en materiële steun die wordt geschonken door veel bevriende ondernemingen en particulieren. Aan het evenement hangt namelijk een kostenplaatje van zo'n 40.000 euro. ,,Maar dat bedrag is eigenlijk veel hoger. Verschillende kosten worden gedragen door sponsoren die de jeugd hun feestje meer dan gunnen. Zo wordt het aanleggen van een tijdelijk goed wifi-netwerk kosteloos geregeld", vertelt Yasmine. ,,Volwassenen zijn tijdens Duckout niet welkom. Dat is eigenlijk zonde, want zo zien zij niet wat er voor en achter de schermen allemaal wordt gedaan: écht alles wordt uit de kast getrokken", vult Cindy aan.

Het team is dan ook apetrots op wat er jaarlijks wordt neergezet: ,,Dat Duckout écht een gaaf feest is, gaat dit jaar zeker blijken uit de spectaculaire opening op zaterdagavond. Wie dat mee wil maken, moeten er vroeg bij zijn, want om 20.15 uur pakken we al flink uit met licht, beelden en geluid!" 

Er zijn nog kaartjes te koop. Deze kosten vijftien euro per avond en zijn te bestellen via de website. Daarop staat ook het volledige programma: www.duckoutboxtel.nl.



q De vijfkoppige organisatie achter DuckOut is er helemaal klaar voor: drie avonden lang feest voor de middelbare schooljeugd in sportcomplex De Braken. Vlnr: Cindy van der Meijden, Dave van Meersbergen, Marcel van Pinxteren, Yvonne Dankers en Yasmine Melis. Foto: Karin Schoenmakers.


De vijfkoppige organisatie achter DuckOut is er helemaal klaar voor: drie avonden lang feest voor de middelbare schooljeugd in sportcomplex De Braken.