In 2017 liep de jeugd nog in polonaise door gemeenschapshuis Orion. Na enkele jaren afwezigheid, kan dat deze carnavalsmaandag weer.
In 2017 liep de jeugd nog in polonaise door gemeenschapshuis Orion. Na enkele jaren afwezigheid, kan dat deze carnavalsmaandag weer. Foto: Gerard Schalkx.

KINDERMIDDAG WEER IN LENNISHEUVEL

Spelen en swingen in carnavaleske Orion


Linda van de Wiel

Nadat er een aantal jaren geen carnavalslocatie was in Lennisheuvel, kunnen de allerkleinsten terecht in gemeenschapshuis Orion. Het vakantiecomité uit het kerkdorp houdt maandag 20 februari een carnavalsmiddag voor kinderen tot 10 jaar en hun ouders.

,,Vroeger werd carnaval gevierd in café De Trol en in Orion, maar de laatste jaren gebeurt dit op geen enkele plek in ons dorp. We merkten dat er wel behoefte aan is.” Aan het woord is Lisette Kuppens (40). Zij is samen met onder meer Tanne van der Steen (36) initiatiefnemer van de kindermiddag op carnavalsmaandag in Lennisheuvel. 

Ze vervolgt: ,,In Boxtel zijn steeds minder plekken waar kinderen carnaval kunnen vieren. Vooral voor écht jonge kinderen zijn weinig geschikte locaties. Wij bieden tijdens de kindermiddag een programma voor de allerkleinsten.”

Van der Steen vult aan: ,,We hebben een luchtkussen waar alleen kinderen tot 4 jaar op mogen springen. Dit staat in een afgebakende hoek waar de ouders prima zicht op hebben. Daarnaast draait dj Smokey and the Bandits carnavalsmuziek en kunnen de kinderen dansen op een verlichte dansvloer. Kinderen kunnen zich laten schminken en in een rustige ruimte kunnen knutselliefhebbers een masker maken.” 

Naast voldoende animo voor de feestelijke middag, hoopt het vakantiecomité meer saamhorigheid in het dorp te creëren. Kuppens: ,,Maar deze activiteit is voor iedereen, dus ook mensen uit Boxtel zijn welkom. En hoewel de middag voor de kleintjes is, kunnen ouders aan de bar terecht voor een biertje, een glas wijn en een bittergarnituur.”

INFO

De carnavalsmiddag vindt plaats op maandag 20 februari van 13.00 tot 18.00 uur in gemeenschapshuis Orion, Lennisheuvel 56. De entree is gratis. Kinderen kunnen aan de bar voor 5 euro een kinderkaart kopen. Hiervoor krijgen zij drie bekers ranja, een snoepje, een zakje popcorn en een kleine verrassing.