Eric van Overbeek eerder dit jaar in actie tijdens de voorstelling 'Walden'.
Eric van Overbeek eerder dit jaar in actie tijdens de voorstelling 'Walden'. Foto: Peter de Koning.

Eric van Overbeek acht keer in Lied van de Bultrug


De Boxtelse acteur Eric van Overbeek speelt in april acht keer zijn nieuwe voorstelling Het Lied van de Bultrug. Dat doet hij in kunstcafé Coupé aan het Stationsplein. De kaartverkoop is gestart.

In oktober stond Van Overbeek nog met zijn toneelstuk Walden in kwekerij De Franse Eik op Tongeren. Zijn volgende voorstelling gaat over eenzaamheid en verbinding. Het is een moderne parabel over het onbereikbare, maar vooral een alibi om te blijven zingen, te dansen, musiceren en te spelen om maar niet te verdwalen. Muzikanten en verteller ontmoeten elkaar in een theatraal concert dat de toeschouwer meeneemt naar de onpeilbare dieptes van de zeeën. 

De Vlaamse acteur en schrijver Wim Opbrouck schreef de tekst. Regisseur is Trudy Schambergen, die ook tijdens Walden de creatieve leiding had.

SPEELDATA

De voorstellingen zijn de laatste activiteiten in Coupé. Het kunstcafé sluit definitief de deuren. Lied van de Bultrug is twee keer vier dagen op rij te zien vanaf de woensdagen 12 en 19 april. Kaarten kosten vijftien euro en zijn te reserveren via ecacvanoverbeek@gmail.com.