Het 39e Politiek Kaffee van Eendengat in grand café Rembrandt.
Het 39e Politiek Kaffee van Eendengat in grand café Rembrandt. Foto: Hans van Doorn, 2020

Politiek Kaffee bijwonen? Vertrek op tijd!

Algemeen

‘Ontwaakt, verworpenen der aarde!’ Zo begint de Internationale, het socialistische volkslied. Het zou zomaar kunnen dat de honderd jaar oude leus in Eendengat op carnavalsmaandag een heel andere invulling krijgt. De organisatoren van het Politiek Kaffee vragen zich namelijk af of er überhaupt nog wel iemand werkt in het Boxtelse gemeentehuis...

De jaarlijkse ontmoeting van Prins Carnaval van Eendengat met het college van B en W van Boxtel staat 20 februari in het teken van twee jaar ‘winterslaap’ door corona. In carnavalskrant De Wammes vraagt ene Johan R. zich namens Indelijst Elluf of zijn lijsttrekker en -duwer (respectievelijk Maarte en Henk van de Laak) wel zullen verschijnen. De zegsman baseert zich daarbij mede op de vele wegwerkzaamheden die de voorbije maanden plaatsvonden in en rond Boxtel.

OP DE KORREL NEMEN...

De twee broers houden in grand café Rembrandt steevast hun jaarlijkse partijbijeen(d)komst. Vorige week maakte tonprater Ad Hoevenaars in deze krant bekend dat hij na twee keer elf jaar voor het laatst optreedt. Bezoekers zijn er dus i..