Afdeling Sefkat van het Wereldhuis in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.
Afdeling Sefkat van het Wereldhuis in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Foto: Bas van den Biggelaar.

Wereldhuis in actie voor slachtoffers ramp

Algemeen

Sutlac, griesmeelcake en gözlama. Deze en andere hapjes werden woensdag gemaakt en verkocht in het Wereldhuis in Boxtel. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners van de afdeling Sefkat, waar Turkse ouderen wonen, haalden zo tijdens een kleinschalige actie geld op voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. 

Er wordt hard gewerkt in de ontvangstruimte van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat. Er wordt deeg gekneed, heerlijke vullingen gemaakt én geserveerd. ,,Eigenlijk hadden we gisteren ons teamuitje”, vertelt welzijnsmedewerker Fatma Toprakkala. ,,We vonden het ongepast dit door te laten gaan na de bevingen, maar wilden wél iets doen. We bedachten daarom deze kleine bazaar waar we hapjes verkopen voor de slachtoffers.” 

Het idee kreeg al snel handen en voeten en het Wereldhuis besloot meteen het opgehaalde bedrag te verdubbelen. Fatma: ,,Of we een streefbedrag hebben? Nee hoor, alles is meegenomen.”