Loopgroep De Nijvere Naaisters tijdens de Grote Eendentrek van 2013.
Loopgroep De Nijvere Naaisters tijdens de Grote Eendentrek van 2013. Foto: Peter de Koning.

Optochtroute: ‘Geef iets nieuws een kans...’

Cultuur

Hij zucht diep, waggelpresident Frank van Heesch van Eendengat. De voorzitter van Stichting Openbaar Carnaval (SOC) wordt ‘een beetje’ moe van de ophef die online ontstond nadat een nieuwe route van de Grote Eendentrek werd gepubliceerd. ,,Ik zou willen dat mensen het eerst eens een kans geven en daarna eventuele kritiek laten horen. Als de nieuwe route niet aanslaat, kunnen we die volgend jaar altijd nog aanpassen.”

Van Heesch beseft maar al te goed dat hij weinig tot niets uit kan richten tegen reacties op sociale media. ,,Wel stuit het me tegen de borst dat ik berichten lees van mensen die zijn aangesloten bij carnavalsclubs. Terwijl die verenigingen eind september al instemden met deze route. En ook tijdens onze gezamenlijke vergadering van een maand later, waarin de notulen werd vastgesteld, liet niemand van de aangesloten CV’s zich horen.”

De nieuwe route verscheen in leutkrant De Wammes en vorige week publiceerde Brabants Centrum de plattegrond met de straten waar praalwagens en loopgroepen zondag 19 februari doorheen trekken. Het leidt vandaag tot een ingezonden brief in deze krant (pagina 5) en tot veel - vooral afwijzende - reacties online.

MEER..