Esther van Overbeek (links) en Mieke te Brake vieren samen met het personeel en de kinderen het tienjarig bestaan van KDV De Toverboom in Esch.
Esther van Overbeek (links) en Mieke te Brake vieren samen met het personeel en de kinderen het tienjarig bestaan van KDV De Toverboom in Esch. Foto: Bas van den Biggelaar

Jubileum Toverboom: ‘Kinderen staan bij ons altijd op één’

Algemeen

Esther van Overbeek en Mieke te Brake sprongen tien jaar geleden samen in het diepe en openden De Toverboom. Een kinderdagverblijf gelegen aan de Ruiting in het mooie buitengebied van Esch, inclusief peuter- en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar. Het jubileum laten ze niet stilletjes passeren. Zaterdag 10 juni kan al in de agenda, want dan is De Toverboomdag. 

Ze werkten al enige tijd samen toen Esther en Mieke in februari 2013 Kinderdagverblijf De Toverboom openden. ,,We begonnen met één kindje dat over aandacht niet te klagen had, want wij waren er allebei”, blikken de dames terug met een lach. Dat enkele kindje kreeg al snel gezelschap en De Toverboom ontwikkelde en groeide gestaag. 

Dat komt volgens de twee door hun manier van werken. ,,Kinderen staan bij ons altijd op nummer één. Er is veel persoonlijke aandacht voor hen, maar ook voor hun ouders of verzorgers. We bouwen een band op met het hele gezin. Als er thuis iets aan de hand is houden we daar rekening mee en indien nodig komen we in actie. We zijn er in goede en slechte tijden”, aldus Esther en Mieke.