Voorzitter Jan Kreijveld (links) steekt afzwaaiend bestuurslid Henk van Schijndel in de bloemen.
Voorzitter Jan Kreijveld (links) steekt afzwaaiend bestuurslid Henk van Schijndel in de bloemen. Foto: eigen collectie.

Henk zet zich al ruim halve eeuw in voor Boxtelse vogelvereniging

Algemeen

Hij begon 52 jaar geleden als bestuurslid van Vogelvreugd, dat zes jaar geleden fuseerde met Ons Ideaal. Na ruim een halve eeuw vindt Henk van Schijndel het echter genoeg geweest. Daar is alle begrip voor. Sterker nog, Vogelvreugd Ons Ideaal stond tijdens de algemene ledenvergadering uitgebreid stil bij de afzwaaiende penningmeester en benoemde hem tot erelid.

,,Wij betreuren maar respecteren zijn besluit om te willen stoppen”, reageert het bestuur. ,,Dat hij al 52 jaar als bestuurslid is verbonden aan Vogelvreugd is een geweldige prestatie.”

Van Schijndel werd kort na zijn huwelijk lid van Vogelvreugd, toen nog de enige vogelclub in Boxtel. Hij werd al snel gevraagd om deel uit te maken van het bestuur. Daarna werd hij ook actief in de duivensport. De vader van Van Schijndel hielt ook al duiven. Als bestuurslid bleef hij alleen actief bij Vogelvreugd.

Van Schijndel was lange tijd tentoonstellingssecretaris en penningmeester. Hij bekleedde diverse bestuursfuncties en stak ook zijn handen uit de mouwen zodat allerlei andere werkzaamheden binnen de vereniging werden uitgevoerd.

Nadat het aantal leden bij Vogelvreugd terugliep, toonde Van Schijndel zich een groot voorstander van een fusie met Ons Ideaal. Ook nadat die in 2017 tot stand kwam, bleef hij zich inzetten voor de club. 

ECHTGENOTE

Jan Kreijveld benoemde de veelzijdige vrijwilliger tot erelid van de vereniging. De voorzitter overhandigde een oorkonde en een bloemstuk voor echtgenote Lenie omdat ze haar man altijd gesteund heeft. Het koppel ontving ook een dinerbon.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding