Vlnr: Mitch Stupers, Ruud Bouwmans, Henk Keijsers, Ton van Alphen, Ronald Martens en Rob van Abeelen (niet op de foto: Marion van de Putten). Het gezelschap is verantwoordelijk voor het carnavalsplein dat dit jaar wordt opgetuigd in Ploegersland.
Vlnr: Mitch Stupers, Ruud Bouwmans, Henk Keijsers, Ton van Alphen, Ronald Martens en Rob van Abeelen (niet op de foto: Marion van de Putten). Het gezelschap is verantwoordelijk voor het carnavalsplein dat dit jaar wordt opgetuigd in Ploegersland. Foto: eigen collectie.

Dorpshart Liempde wordt ingericht als Ploegers Carnavalsplein

Algemeen

Het Raadhuisplein in Liempde kleurt blauw en geel komend leutfeest. In hartje Ploegersland wordt vier dagen lang het onvervalste Ploegers Carnavalsplein opgetuigd, een initiatief van de plaatselijke horeca, lokale clubs én prinsenvereniging De Ploegers.

Elke dag is het bal tegenover het voormalige gemeentehuis. Dankzij een vertrouwd maar toch vernieuwend programma wordt de slogan van Ploegersland dit jaar - Liemt, we ze^n ’t nog niet verleerd - ten volle beleefd. Dat statement wordt met groot enthousiasme gemaakt door voorzitter Rob van Abeelen van De Ploegers, Ruud Bouwmans en Mitch Stupers van Het Wapen van Liempde, Ton van Alphen en Marion van de Putten van café D’n Durpsherberg, Henk Keijsers van het Loeriefoepe en Ronald Martens van carnavalsvereniging De Vivantjes. 

AANTREKKELIJK

De initiatiefnemers zijn al enige tijd druk bezig om voor iedereen een aantrekkelijk programma op te tuigen. In het dorpshart welteverstaan, want dáár vier je volgens de bedenkers het Ploegerslandse carnaval.

D..