Het Drieka Habrakenbal bleek wederom een onvergetelijk carnavalsfeest. Ook dankzij optredens door Dorien Habraken van De Dorini's en Tim Schalkx.
Het Drieka Habrakenbal bleek wederom een onvergetelijk carnavalsfeest. Ook dankzij optredens door Dorien Habraken van De Dorini's en Tim Schalkx. Foto: Karin Schoenmakers.

Drieka Habrakenbal ontvangt ontroerende donatie

Algemeen

Na een onvrijwillige pauze van twee jaar hield organisator CV De Natneuzen zaterdag een nieuwe editie van het Drieka Habrakenbal. Deze carnavalsmiddag is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. De familie van Hans van Breugel, die altijd draaide op het feest als Disco M’n Bruur  en afgelopen zomer overleed, steunt sinds deze editie het Drieka Habrakenbal met een jaarlijkse donatie.

De carnavalsstemming zat er zaterdagmiddag al goed in, in partycentre De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat. Het Drieka Habrakenbal kende dan ook een keur aan artiesten die de toch al enthousiaste bezoekers, nóg energieker maakte. ,,Ik ga altijd naar deze feestmiddag”, vertelt Gilles Westerbeek, verkleed als admiraal. ,,Ik ben met mijn vriendin Merel, maar zij gaat er steeds vandoor. Oh daar is ze”, roept hij enthousiast. 

Anne Vos is aanwezig met deelnemers van haar scoutinggroep. Anne, verkleed als Hermelien van de Harry Potter-filmreeks, toont trots haar toverstaf terwijl ze een aantal groepsgenoten aanwijst. ,,Maar tijdens carnaval ben ik in Den Bosch. Daar ga ik elk jaar naartoe met familieleden.”